Hvert år rejser tusinde af turister til danske byer som for eksempel København, Aalborg eller Billund. Selvfølgelig er Danmarks hovedstad, København, den mest populære destination. København har hele 1,2 millioner indbyggere, og derfor er det en forholdsvis stor by, endda ifølge europæiske standarder. Hvis vi tager alle byområderne når befolkningen op på 1,9 millioner, og hele 5,5 millioner mennesker bor i Danmark tilsammen. København ligger på den østlige kyst af øen Sjælland, og kun et par kilometer havvand dele byen fra Sverige og Malmø.

Populære byer at besøge med en udlejningsbil

Danmark er en populær destination for turister, og rigtige mange mennesker tager deres egen bil eller en udlejningsbil med dem, når de besøger landet. Færger sejler dagligt fra forskellige kysthavne i hele Europe til Frederikshavn eller København, og du kan selv vælge, om du vil leje en bil hjemmefra, eller om du først vil gøre det, når du er i Danmark. Det er ikke noget problem at leje en bil i Danmark, og det er normalt billigere at gøre det der end i det land, du bor i. Det giver mening at have en udlejningsbil i Danmark, medmindre du kun skal besøge hovedstaden og ikke har planer om at tage andre steder hen.

København

Den mest populære turist destination i Danmark er selvfølgelig hovedstaden, København. Du kan enten vælge at flyve til Kastrup lufthavn – som ligger lige udenfor byen – eller du kan tage en færge fra Norge, hvis du skulle komme derfra, og derefter leje en bil i havnen. En anden ret populær mulighed er at begynde din ferie i Oslo, for eksempel og at køre igennem Sverige, hvor det vil være muligt for dig at stoppe op ved forskellige byer såsom Göteborg og Malmø på vejen til København. Det er ikke noget problem at køre i centrum af København, og trafikken i selve byen minder meget om kørslen i andre skandinaviske byer. En udlejningsbil er perfekt, hvis du ønsker at udforske de små landsbyer på kysten lige udenfor København.

Aalborg

En ferie i bil i den nordlige del af Danmark er meget populær, især iblandt nordmænd. De fleste af dem ankommer via færge i Frederikshavn, på den nordlige tip af Danmark, og køre 64 km videre ind i landet, indtil de når Aalborg. Danmark er kendt for at være ”et fladt land,” så vejnetværket er af høj kvalitet med høje fartgrænser. Køreturen til Aalborg tager derfor kun ca. 45 minutter! Du vil kunne finde udlejningsbiler ligeså snart du forlader færgen ved Frederikshavn, og det vil være til stor nytte, når du besøger Aalborg.

Billund

Danskerne er verdenskendte for deres fantastiske opfindelse, LEGO, og det originale LEGOLAND findes i Danmark. For at være mere præcis, ligger det i Billund, og det er derfor en populær destination for rigtige mange udenlandske turister, der kommer med deres familier. Denne by ligger på fastlandet i den sydvestlige del af Danmark, og det er lidt af en køretur fra de ovennævnte byer. Men køreturen fra Frederikshavn tager dog ikke mere end tre timer, og derfor kan det være en god idé at tage til Billund ved hjælp af en udlejningsbil. Du kan også flyve til København og leje en bil i lufthavnen der, og køreturen derfra til Billund tager omkring samme tid som køreturen fra Frederikshavn til Billund.

Trafikregler i Denmark

Skandinaver, især nordmænd, føler sig mere trygge på danske veje end i andre europæiske lande, da trafikregler minder meget om trafikreglerne i deres egne hjemlande. Vejnetværket er dog af langt højere kvalitet, og fartgrænsen på motorvejen er cirka 135 km/t. Men de lokale bilister kører dog stadig lidt mere end det i gennemsnit, og med veje der for det meste bare er lige, vil de fleste ikke synes, at det er svært at køre i Danmark. Fartgrænser på almindelige landeveje er enten 80 km/t. eller 90 km/t.
Vær opmærksom på, at man skal vige for biler på ens højre side, og det er forbudt at bruge en mobiltelefon, når man kører. Du skal også vige for cyklister.