Reykjavik er den mest nordlige hovedstad i verden, og et populært rejsemål for folk fra hele verden. Byen ligger på det sydvestlige Island, og byder på flere imponerende naturoplevelser. Island er en vulkanø, og i løbet af de sidste 10.000 år har jordskælv, vulkanudbrud og istider formet Reykjavik så byen den dag i dag, er et utroligt interessant sted at besøge. Reykjaviks beliggenhed betyder også, at byen er et rigtigt godt sted at begynde sin udforskning af Islands fantastiske natur. I de senere år har vulkanske udbrud ført til flere turistbesøg.

Trods sine kun 120.000 indbyggere, er Reykjavik kendt for museernes og caféernes høje niveau, de kreative personligheder og et pulserende natteliv. De farverige huse og den opsigtsvækkende arkitektur er oplevelser i sig selv – ikke mindst Hallgrimskirka i midten af byen, som med sit usædvanlige udseende, er et af byens vartegn. Reykjavik føles som en blanding af en metropol og en hyggelig lille by, og byder derudover også på fremragende naturoplevelser – det er måske derfor, at folk vender tilbage igen og igen.

Fly til Reykjavik

Keflavík, Island eneste internationale lufthavn, ligger ca. 50 km fra Reykjavik. Det er en lille og bekvem lufthavn, og der kører både busser og taxaer til Reykjavik derfra. I Keflavík er der desuden gode muligheder for at leje en bil.

Udflugter nær Reykjavik

Besøger du Island, kan du ikke undgå at få nogle fantastiske naturoplevelser i det unikke landskab. Reykjavik er det naturlige sted at begynde sin opdagelsesrejse på Island, og der er mulighed for at tage på både dagsture og længerevarende udflugter, hvor der rigtigt vil være mulighed for at udforske sagaernes hjemstavn. Hvad med at køre monstertruck til jordens indre?

Omkring 40 km fra Reykjavik ligger den berømte Blå Lagune, en geotermisk spa, hvor vandet opvarmes naturligt af en underjordisk lavastrøm. Vandet er i gennemsnit 37-39 grader varmt, og indeholder mineraler, der er kendte for at kunne helbrede visse hudsygdomme. Den Blå Lagune fik sit navn på grund af vandets unikke blå farve, og det er ikke så underligt, at den er en af de mest populære attraktioner på Island. Den Blå Lagune ligger kun ca. 20 km fra Keflavík, og kan derfor være et naturligt sidste stop, inden du afleverer lejebilen i lufthavnen og siger farvel til sagaernes ø.

Den spektakulære Geysir

En anden berømt og populær turistattraktion er Geysir, og de varmekilder der er omkring den. Området findes ca. 100 km fra Reykjavik, og har du lejet en bil, vil det tage en times tid at køre dertil. Da den største af områdets gejsere gik i udbrud, sprøjtede den vandet næsten 70 meter op i luften. Den har desværre været inaktiv de sidste par år, hvorfor de fleste turister da også kommer for at opleve Strokkur, der ligger blot 50 meter fra Geysir.

Den går i udbrud ca. hvert 10. minut, og sender vandet op i 40 meters højde. Her kan man virkelig opleve et unikt naturfænomen, og det er en af de mest imponerende attraktioner på hele Island.

Det enorme vandfald Selfoss er også et besøg værd. Det ligger ca. 50 km fra Reykjavik, og flere tusinde turister vælger hvert år at besøge det.

Her kan du leje en bil i Reykjavik

Hvis du skal til Reykjavik, er der biludlejningsselskaber i byen såvel som lufthavnen, og du kan finde de mest kendte selskaber, Hertz, Europcar og AVIS, samt lokale islandske selskaber som Ice Rental Cars, Lava Auto og Lagoon Car Rental. Find mere information hos billigerebiludlejning.dk/island/.

At reservere en bil et stykke tid før du kommer kan være en god idé for at sikre, at du får den bedst mulige pris. Det er specielt vigtigt om sommeren.

Længere ture fra Reykjavik

Det er populært blandt turisterne på Island, at leje en bil og køre på længere ture fra Reykjavik. Bland andet er det muligt at køre øen rundt på en uges tid. Følger du hovedvejen fra Reykjavik mod nordøst, kommer du i sidste ende til Island næststørste by, Akureyri. Turen dertil tager omkring fem timer, hvis du da ikke stopper undervejs, og ser på nogle af de små unikke seværdigheder du støder på. Hvis du kører sydpå fra Reykjavik er der flere valgmuligheder. Følger du hovedvejen, vil du efter ca. 180 km komme til den lille by Vík. Naturen omkring Vík er kendt for sine sorte sandstrande, unikke klippeformationer og milde klima. Perfekt for naturelskerne!

Islands enestående natur

Hvis du vil have en naturoplevelse udover det sædvanlige, er en tur til Landmannalaugar et must. Denne lange dal, som svøber sig mellem farverige bjerge og lavalandskaber, er det ypperste, Islands enestående natur har at byde på. Landmannalaugar ligger ca. 190 km øst for Reykjavik, og 120 km nord for Vík, og alene køreturen dertil er en oplevelse i sig selv. Skal du til Vík, anbefales det at leje en bil med firehjulstræk, da floderne ofte går over deres bredder og oversvømmer de små veje.

De standardforsikringer, der følger med ved leje af bil, dækker ikke skader mod biler på denne del af Island, så det er en god idé at undersøge vejenes tilstand, før du tager afsted. Skal du til Landmannalaugar, eller andre steder på Island, er det desuden vigtigt at være opmærksom på, at der kan være langt mellem benzinstationerne. Det skal dog ikke afholde folk fra selv at tage rattet og køreturen derhen mellem de dybe dale, sorte lavabjerge og farverige landskaber, er en fornøjelse af de mere sjældne.

Bliv på vejen og overhold færdselsreglerne!

Islands færdselsregler er langt hen ad vejen de samme som i Danmark: man kører i højre side af vejen, og sikkerhedsselen skal være spændt. Derudover skal man være opmærksom på, at Islands kørselsforhold kan indeholde en vis risiko.

Især i højlandet er det vigtigt at holde øjnene åbne. Det er ulovligt at køre udenfor markerede veje og stier, og det er altid en god idé at undersøge kørselsforholdene, inden man tager afsted. Det kan gøres på den islandske trafikstyrelses hjemmeside, eller ved at ringe til nummeret 1777. Man skal samtidig altid spørge udlejningsselskabet, om man skal bruge noget specialudstyr, inden man kører derfra.